Consells de salut

Tabac

A les nostres comarques moren cada any unes 600 persones prematurament a causa del tabaquisme.

Tabac

6 RAONS PER DEIXAR-LO
MOLTES MANERES DE FER-HO

Per la teva salut
El tabaquisme és un dels hàbits tòxics més estesos entre la població. A les comarques de Tarragona, un 30% de la població de més de 15 anys fuma i els adolescents estan entre els que més fumen de la Unió Europea.
A les nostres comarques moren cada any unes 600 persones prematurament a causa del tabaquisme. Diferents tipus de càncer (pulmó, laringe, esòfag, faringe, pàncreas. bufeta urinària...), malalties respiratòries (malaltia pulmonar obstructiva crònica, emfisema...), malalties cardio-vasculars (infart de miocardi, accidents vasculars cerebrals...) i moltes altres estan fortament associades al tabac.
El tabac no solament mata. A més, redueix el rendiment físic i psíquic, i disminueix lentament però progressiva la qualitat de vida del fumador. I quan més jove és el fumador més risc assumeix i més aviat apareixen els problemes. Clarament, fumar no et val la pena.

Pels teus propers
(família, amics, companys de feina...)
Avui ja no hi ha dubte dels efectes negatius del fum del tabac sobre els no fumadors especialment si són persones al·lèrgiques i asmàtiques, dones embarassades o nens. No fumar és una mostra de respecte cap a tots ells.

Per la teva llibertat
La nicotina del tabac crea una forta dependència en el fumador. Evita que t'enganxi i fumar simplement per pura addicció. Allibera't.

Per la teva butxaca
Calcula el que et costa el tabac al cap d'un any i el que podies fer si disposessis d'aquests diners.

Per la resta de ciutadans
Saps el que puja tota la despesa sanitària de les malalties produïdes pel tabac? Malauradament la despesa sanitària no para de créixer. Reduir-la pot alliberar diners per tractar altres malalties.

Per no fer el joc al major assassí
El tabac mata varis milions de persones cada any a tot el món. Més que qualsevol guerra. Les indústries tabaqueres són tan perjudicials com les indústries armamentístiques. No els facis el joc.


COM HO POTS DEIXAR?
És fonamental estar realment convençut.

Des del punt de vista de la dependència, el tabac és una droga dura. Per tant, o realment tens ganes de deixar-ho o fàcilment tornaràs a fumar. Però, malgrat tot, potser no podràs tu sol. Si ho creus necessari, demana ajut al teu metge; ell t'ajudarà o t'indicarà qui ho pot fer en funció del teu grau de dependència.

Si vols deixar de fumar ja has fet una part important del camí per aconseguir-ho. Pot ser difícil, però milions de persones ja ho han fet. Tu també pots. Decideix-te, per tu i pels teus.

Si tens algun dubte, truca'ns.

T'orientarem.
Telèfon: 977.23.24.24