Consells de salut

cs

Consells per a que l'estat de salut en general millorin. Especialment alguns tipus de cāncer poden evitar-se mitjanįant l'adopciķ d'un estil de vida més saludable.

Codi Europeu del Cāncer

L'estat de salut en general pot millorar-se i especialment alguns tipus de càncer poden evitar-se mitjançant l'adopció d'un estil de vida més saludable:


· No fumeu. Si sou fumador, deixeu de fumar tan aviat com sigui possible. Si fumeu, no ho feu en presència de persones fumadores, especialment de nens i nenes.

· Limiteu el consum d'alcohol. Si beveu alcohol, sigui cervesa, vi o licors, limiteu-ne el seu consum diari. Es recomana no beure'n més de dues consumicions els homes i una les dones.

· Eviteu l'obesitat. L'exercici físic regular i una alimentació baixa en calories eviten l'excés de pes. Sempre hi sou a temps per començar.

· Mengeu fruites, verdures i cereals. Això és el més adequat per a la prevenció de tumors. Limiteu el consum d'aliments rics en greixos d'origen animal.

· Feu exercici. La pràctica d'exercici físic d'intensitat moderada i de manera regular, com ara caminar diàriament durant mitja hora té un efecte beneficiós.

· Compte amb el sol. Eviteu les exposicions perllongades al dol i les cremades solars, especialment en els infants. Extremeu les mesures de protecció si teniu tendència a cremar-vos amb el so.

· Eviteu les substàncies cancerígenes. Seguiu estrictament les normes destinades a evitar qualsevol tipus d'exposició a substàncies cancerígenes. Compliu les mesures de seguretat d'aquestes substàncies.

· Vacuneu-vos contra l'hepatitis B. Es recomana la vacunació contra el virus de la infecció de l'hepatitis B.