La Lliga

Qui som?

Som l'entitat referent en ajuda oncològica a la demarcació

 

Donar suport al malalt
la nostra prioritat

 
 

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre és una organització no governamental, sense ànim de lucre constituïda el 23 de juliol de 1993 que té com a objectiu general realitzar activitats que millorin el control i la prevenció del càncer a la població.

L'entitat ha estat qualificada com a Entitat privada d'iniciativa social per la Generalitat de Catalunya i declarada d'Utilitat pública pel Ministerio del Interior el 2004.

La Lliga Contra el Càncer compta amb una Junta Directiva en la qual s'hi troben representades totes les comarques de la demarcació a través del delegat de la capital de cada comarca. La Lliga compta amb 1 president, 3 vicepresidents, 1 tresorer i 12 vocals. Entre els seus membres es troben voluntàries i voluntaris, així com també professionals de la medicina i de l'oncologia.

L'augment de la incidència del càncer d'una banda, així com del coneixement en la prevenció, el diagnòstic i el tractament, per l'altra, han provocat un nivell creixent de preocupació social davant aquesta malaltia, si bé amb perspectives cada cop més optimistes. En aquest context, va néixer la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona.

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre es va constituir el 23 de juliol de 1993 i té com a objectiu la millora, el control i la prevenció del càncer a la població
La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre es va constituir el 23 de juliol de 1993 i té com a objectiu la millora, el control i la prevenció del càncer a la població. Lliga Contra el Càncer

La Lliga realitza activitats d'informació i educació a la població mitjançant xerrades, conferències, impressió i distribució d'opuscles i difusió en els mitjans de comunicació. Els temes són ben diversos i sempre relacionats amb la prevenció, el diagnòstic, la investigació i el control de la malaltia, el seu tractament, etc.

A més, es realitza una tasca d'orientació i suport als malalts i a les seves famílies, durant tot el procés de la malaltia, a través majoritàriament dels voluntaris de suport que són formats constantment per tal de realitzar una tasca adequada i òptima envers els malalts. En aquest sentit, la Lliga compta amb els Grups d'Ajuda Mútua (GAM), formats per voluntaris, psicòlegs, treballadors socials especialitzats i, inicialment, dones voluntàries que han estat operades de càncer de mama i ajuden a aquelles que han de passar o acaben de passar per aquesta experiència. A la patologia mamària, s'hi ha afegit d'altres patologies i comptem amb un grup específic per a malalts amb ostomies.

1993

1996

1997

2001

2001

2004

2007

2008

2011

2012

2016

2018

Es crea la Lliga Contra el Càncer

 

El 26 de juliol de 1993 s'incriu al Registre d'Associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Inici del Programa de Detecció Precoç de Coll Uterí

 

Es posa en funcionament amb la col·laboració dels centres hospitalaris i dels d'atenció a la dona. Compta amb el suport del CatSalut.

Inici del Programa de Detecció Precoç de Coll Uterí

 

Entra en funcionament amb la col·laboració dels centres hospitalaris i de les direccions d'atenció primària. Compta amb el suport del CatSalut.

Creació de la FUNCA

 

La Lliga, conjuntament amb el CatSalut i l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus crea la FUNCA per gestionar el Registre de Càncer de Tarragon i els Programes de Prevenció Precoç.

Creació de la FECEC

 

El 15 d'octubre la Lliga lidera i funda, amb altres entitats, la Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer (FECEC).

Declarada entitat d'utilitat pública

 

El Ministerio del Interior reconeix l'entitat com a entitat d'utilitat pública i, per tant, pot emetre certificats de donació.

Primer sopar comarcal del Baix Penedès

 

La Lliga inicia l'activitat conjunta al Baix Penedès amb un sopar que, posteriorment, es convertirà en un dina de la comarca.

Inauguració de l'accelerador lineal de Jesús

 

El 6 de setembre de 2008, s'inaugura la unitat de radioteràpia de les Terres de l'Ebre a Jesús. Amb la posada en marxa de l'accelerador lineal s'assoleix una petició de la Lliga per al territori.

Primer sopar d'estrelles Michelin contra el càncer

 

Els restauradors amb estrella Michelin de la demarcació de Tarragona inicien el sopar de les estrelles a favor de la lluita contra el càncer al Complex Educatiu de Tarragona antiga "laboral".

S'inicia el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte al Baix Ebre

 

Durant el segon semestre de 2012 es va iniciar el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte al Baix Ebre, suposant-ne l'inici de la implantació a la demarcació de Tarragona.

Primer Somnis d'una nit d'estiu a la Ribera d'Ebre

 

La Lliga inicia els "Somnis d'una nit d'estiu" a la Ribera d'Ebre amb una festa de tota la comarca a Móra la Nova.

Celebració dels 25 anys de la Lliga Contra el Càncer

 

Durant tot l'any es van realitzar un seguit d'actuacions per commemorar el 25è aniversari de l'entitat. Entre elles s'inicia el cicle de conferències el Càncer al S.XXI.

 

Coneixe'ns Més

 

Qui som?

La Lliga és una ONG per a la millora del malalt oncològic

 

Organització

La Lliga la formen malalts oncològics, professionals i voluntaris

 

Què fem?

Ajuda psico-social, prevenció, promoció de la salut i investigació

 

Delegacions

Les delegacions realitzen tots tipus d'actes i ens representen als municipis

 

Voluntariat

Els voluntaris són l'actiu més important de l'entitat

 

Seu

Les nostres oficines es troben a Tarragona i a Tortosa

 

La FUNCA

La FUNCA fa tasques de prevenció i investigació epidemiològica

 

Transparència

Realitza una tasca d'orientació i suport als malalts i a les seves famílies.

 

Donacions, testaments i llegats

T'assessorem en els tràmits pel que fa donacions, testaments i llegats

 

Col·laboradors

Realitza una tasca d'orientació i suport als malalts i a les seves famílies.

 
 
 
Lliga Contra el Càncer

A Tarragona
Avinguda Catalunya, 11, entresòl
Tel.:977 232 424
Dill-Dij: 9.00 a 18.00 hores
Div: 9.00 a 14.00 hores

A Tortosa
Plaça de Joan Monclús, 1
Tel.:616 757 478
Div: 9.00 a 14.00 hores

info@lligacontraelcancer.cat

T'AJUDEM

Grups d'Ajuda Mútua

Serveis

 


EL CÀNCER

Què és?

INVOLUCRA'T

Agenda

Notícies

 


CONTACTA'NS

Fes-te soci

Fes un donatiu

Contacta

© 2019 Lliga contra el càncer. Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre         

 
 
Tria una data

 

Política de privacitat

 

Responsable: LLIGA CONTRA EL CÀNCER DE LES COMARQUES DE TARRAGONA I DE LES TERRES DE L'EBRE

Finalitat: Gestió de les dades dels socis per atendre el compromisos derivats de la relació

Legitimació: L'Interessat dóna el seu consentiment per al tractament de les seves dades personals per un o diversos fins específics; Destinataris: No es cediran dades a tercers, llevat obligació legal

Drets: Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació i supressió, així com altres drets, tal i com es detalla en la informació addicional

Informació Addicional: Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra web: www.lligacontraelcancer.cat

Nota legal

 

Responsable: LLIGA CONTRA EL CÀNCER DE LES COMARQUES DE TARRAGONA I DE LES TERRES DE L'EBRE

Finalitat: Gestió de les dades dels socis per atendre el compromisos derivats de la relació

Legitimació: L'Interessat dóna el seu consentiment per al tractament de les seves dades personals per un o diversos fins específics; Destinataris: No es cediran dades a tercers, llevat obligació legal

Drets: Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació i supressió, així com altres drets, tal i com es detalla en la informació addicional

Informació Addicional: Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra web: www.lligacontraelcancer.cat

Política de cookies

 

Aquest lloc web i tots els seus continguts, incloent-hi els textos, imatges, so i qualsevol altre material, són propietat de Lliga contra el càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Tots els drets estan reservats. Tot accés a aquest lloc web resta subjecte a les condicions següents:

Només està autoritzat l'ús personal no comercial. No està permesa la modificació del web ni dels seus continguts.
Lliga contra el càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre no és responsable de la informació que es pot obtenir a través d'enllaços a sistemes externs que no siguin dependents de la web.
Lliga contra el càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre no garanteix que el web i el servidor estiguin lliures de virus i no es fa responsable dels danys causats per l'accés al web o per la impossibilitat d'accedir-hi.
En cap cas els cookies o altres mitjans de naturalesa anàloga que es puguin utilitzar serviran per emmagatzemar informació que permeti identificar la persona física usuària del web.
Si faciliteu les vostres dades personals a Lliga contra el càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre, aquestes seran tractades d'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Si voleu exercir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals, us podeu al email: info@lligacontraelcancer.com