NOTICIES

La metāfora com a malaltia: representacions del cos, la ment i el desordre en el cāncer  tancarā el cicle Cāncer al s.XXII de la Lliga Contra el Cāncer

La metāfora com a malaltia: representacions del cos, la ment i el desordre en el cāncer tancarā el cicle Cāncer al s.XXI de la Lliga Contra el Cāncer

DILLUNS 19 DE NOVEMBRE

Es realitzarà el dimecres, 28 de novembre al Col•legi de Farmacèutics de Tarragona a partir de les 18.00 hores a càrrec de Susan DiGiacomo, professora de la URV i doctora en antropologia

La tercera i darrera conferència del cicle Càncer al S. XXI organitzat per la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre amb motiu del 25è aniversari, tindrà lloc el pròxim dimecres 28 de novembre a les 18.00 hores al Col•legi de Farmacèutics de Tarragona, situat al carrer Enric d'Ossó, 1. Aquesta conferència, titulada "La metàfora com a malaltia: representacions del cos, la ment i el desordre en el càncer" anirà a càrrec de Susan DiGiacomo, professora de la Universitat Rovira i Virgili i doctora en Antropologia Mèdica.

L'objectiu de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre amb aquest Cicle de Conferències, Càncer al s. XXI, ha estat fer una aproximació d'allò oncològic amb la societat. Mitjançant aquestes conferències s'ha volgut proporcionar informació acurada en vers diferents aspectes que poden influir sobre el procés oncològic i que van més enllà del tractament pròpiament oncològic. Per cadascuna de les conferències realitzades s'ha comptat amb la col•laboració de professionals formats i que són referents en els temes que aborden. En la primera conferència, realitzada al març, es va parlar d'oncologia holística. En la segona es va parlar sobre els beneficis de l'exercici físic i el càncer.

En totes les conferències es proporciona certificat d'assistència als estudiants universitaris que hi participin i hi assisteixin.

 

 

VIII Sopar de les Estrelles

El VIII Sopar de les Estrelles tornarā a reunir els restauradors reconeguts per la guia Michelin a favor del cāncer

DIVENDRES 19 D'OCTUBRE

Makro tornarà a ser el proveïdor oficial del VIII Sopar de les Estrelles Michelin cedint part la matèria prima amb què cuinaran els xefs de l'esdeveniment

Se celebrarà al Complex Educatiu de Tarragona (antiga Laboral) el pròxim divendres 9de novembre a les 21.30 hores

Joan Bosch, Diego Campos, Fran López, Jeroni Castell i Vicent Guimerà, estaran acompanyats pels restauradors Moha Quach, Rafel Muria, el gelater Gabri Olivier,i el forner Jordi Andreu

El preu del cobert serà de 45 euros per persona i es poden reservar dirigint-se al a Lliga Contra el Càncer o fent un ingrés al número de compte de l'esdeveniment


El complex educatiu de Tarragona (antiga Laboral) acollirà el VIII Sopar de les Estrelles contra el càncer i la leucèmia que reuneix els restauradors amb estrella Michelin de la demarcació de Tarragona, Joan Bosch, de Can Bosch; Diego Campos, de Rincón de Diego; Fran López, del restaurant Villa el Retiro; Jeroni Castell de les Moles i Vicent Guimerà de l'Antic Molí, encapçalaran el vuitè sopar contra el càncer coincidint amb els 25 anys de la Lliga Contra el Càncer que es realitzarà el pròxim divendres, 9 de novembre, a partir de les 21.30 hores.

A aquests cuiners els acompanyaran els restauradors, Mohamed Quauch del Terrat restaurant, Rafel Muria dels Quatre Molins, i Gabri Olivier de gelateria Olivier. A més, es comptarà amb el pa elaborat per Jordi Andreu, del Forn Andreu de Tarragona.

El sopar s'ha convertit en un acte referent a la ciutat de Tarragona per a la Lliga Contra el Càncerja que en les anteriors edicions no només ha aconseguit atraure públic de la ciutat, sinó també de les poblacions de les comarques tarragonines i d'alguna població de fora de Catalunya. En la passada edició es va haver de limitar l'aforament a 400 persones.

Com l'any passat, el sopar estarà servit pels voluntaris de Pax Mundo, associació de joves de Tarragona.

Una experiència gastronòmica, un menú d'estrella

Enguany els aperitius estaran elaborats per Can Bosch, Villa el Retiro, l'Antic Molí i el Terrat restaurant i Quatre Molins. L'entrant anirà a càrrec del Rincón de Diego, el plat principal a càrrec de Les Moles, el prepostre a càrrec de Gabri Olivier i les postres les realitzaran en col•laboració el Terrat Restaurant i Gabri Olivier.

El pa anirà a càrrec de Jordi Andreu del Forn Andreu de Tarragona, distingit recentment com a empresa centenària.

Aquelles persones que hi vulguin participar poden fer-ho a través de la Caixa, fent un ingrés al número de compte ES38-2100-3510-7622-0019-6217 indicant el nom o trucant per telèfon al 977 23 24 24 de la Lliga Contra el Càncer per tal de fer la reserva i abonar el tiquet a l'entrada. El preu del sopar és de 45 euros per persones i cal recordar que les taules si poden ser completes són de 8 persones.

Un any més, durant el sopar es realitzaran sortejos de diferents obsequis i regals cedits per múltiples comerços de la ciutat i la demarcació de Tarragona així com objectes artístics i esportius.

Com en altres edicions, l'empresa mermelada de xocolate farà la tematització i disseny de la sala.

Makro proveïdor oficial

Makro, instal•lat a Tarragona, s'ha implicat un any més en aquest esdeveniment sent-ne el proveïdor oficial dels restauradors i pastissers per a l'elaboració dels plats que es degustin. L'establiment tarragoní s'implica així en una acció solidària de la ciutat amb un rerefons on els malalts del càncer i de la leucèmia són els protagonistes.

 

 

I Cursa de la Dona de les Terres de l'Ebre a Tortosa

I Cursa de la Dona de les Terres de l'Ebre a Tortosa

DIMECRES 17 D'OCTUBRE

El pròxim diumenge, 21 d'octtubre, a partir de les 12 hores, tindrà lloc a Tortosa a l'Avinguda Generalitat davant del Parc la I Cursa de la Dona de les Terres de l'Ebre a benefici de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.
Hi haurà una cursa de 4,7 quilòmetres i una caminada d'1,7 quilòmetres. El donatiu i inscripció serà de 10 euros i es poden realitzar a www.cursadeladonaebre.cat 
Us hi esperem!

 

ANTERIOR
 

CERCADOR

ARXIU