NOTICIES

Fletxes solidāries, una terāpia contra el limfedema per a dones amb cāncer de mama a Constantí

Fletxes solidāries, una terāpia contra el limfedema per a dones amb cāncer de mama a Constantí

DIJOUS 24 DE GENER

Tots els dimecres de 18.00 a 20.00 hores les dones que ho vulguin poden participar-hi de forma gratuïta

El club de Tir amb Arc Constantí, en col•laboració amb l'Ajuntament de Constantí i la Lliga Contra el Càncer ha posat en marxa el projecte Fletxes solidàries, tir amb arc per prevenir el limfedema. El Club, de forma gratuïta acull tots els dimecres a dones operades de càncer de mama per tal que puguin fer un exercici de rehabilitació després de la cirurgia mamària.

La pràctica del tir amb arc després de la cirurgia per càncer de mama contribueix a la rehabilitació d'aquest grup de pacients, tal com va quedar demostrat en l'estudi realitzat a l'Hospital Infanta Leonor l'any 2016. En concret, ajuda a prevenir el limfedema, inflamació causada per una acumulació de líquids a l'extremitat superior per la falta del drenatge limfàtic a causa de l'extirpació dels ganglis axil•lars durant la cirurgia del càncer de mama, situació que s'agreuja si, a més, precisa d'altres teràpies com per exemple la radioteràpia.

Aquesta activitat està oberta totes les dones que s'hagin operat de càncer de mama i hi vulguin participar de forma gratuïta. Les inscripcions poden fer-se a la Lliga Contra el Càncer o al mateix Club, als telèfons 977 23 24 24 o al 699 098 120 respectivament.

Les classes per a les dones amb càncer de mama estan dirigides per l'entrenador del Club i cirurgià de la Xarxa Santa Tecla, el doctor Santos López.

 

 

CERCADOR

ARXIU