NOTICIES

exercici físic i cāncer

Un programa d'exercici físic, ioga i pilates part de l'oferta d'activitats per promoure la salut de la Lliga Contra el Cāncer per a persones diagnosticades de cāncer i en tractament oncolōgic

DIMECRES 20 DE FEBRER

Les activitats es desenvolupen a Tarragona, Reus, Tortosa, Amposta i, recentment, a Constantí amb la incorporació de tir amb arc

Durant el 2018 un total de 70 persones s'han beneficiat d'algun dels programes oferts en els diferents punt del Territori

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre ofereix, un any més, diferents opcions per a la pràctica de l'esport amb un programa d'exercici físic, ioga i pilates a persones diagnosticades amb càncer. Recentment, s'ha incorporat a Constantí l'opció de tir amb arc per a dones operades de mama per tal prevenir el limfedema. La pràctica de l'esport durant i després dels tractaments oncològics, sempre adaptat a la condició física de cadascú, té importants beneficis tant per a la salut mental com física del malalt.

Durant el 2018, en els diferents programes que ha desenvolupat la Lliga Contra el Càncer al territori hi ha participat prop de 70 persones. El programa d'activitats esportives per al 2019 el formen l'exercici físic per a persones en tractament que es desenvolupa a Reus els dilluns i dimecres de les 18.30 a les 19.30 hores. Ioga a Reus, que es desenvolupa els dijous de les 16 a les 17 hores al centre cívic del Carme. Ioga a Tarragona que es realitza els dijous de les 17.30 a les 18.30 a la seu de la Lliga Contra el Càncer. Ioga a Tortosa que es realitza els dimecres de les 16.30 a les 17.30 hores i des les 17.45 a les 18.45 hores. I també s'ha posat en funcionament un de pilates a Amposta que es realitza els dilluns de les 11 a les 12 hores.

La participació en els programes d'activitat física de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre van dirigides a socis i sòcies de l'entitat i té un cost simbòlic per participar-hi. Així mateix, el tir amb arc a Constantí és una activitat totalment gratuïta.

Cal dir que durant l'any passat la Lliga va comptar amb el suport de la Fundació Reddis per dur endavant aquests programes.

Per participar en els diferents programes d'activitat física cal adreçar-se al telèfon de l'entitat el 977 23 24 24.

 

 

puerto madero al lamborghini puerto madero al lamborghini puerto madero al lamborghini

Els restaurants cambrilencs Puerto Madero, Moraima Restaurant i Al Lamborghini realitzaran menús solidaris per la Lliga Contra el Cāncer

DILLUNS 11 DE FEBRER

El millor restaurant argentí de l'any Puerto Madero, que es troba a Cambrils lidera la iniciativa solidària

Segons el menú el donatiu serà d'1,00, 1,50, 3,00 o 4,00 euros i el 5% de la carta des de l'11 de febrer fins el 14 d'abril


Des d'avui dilluns, 11 de febrer fins el diumenge, 14 d'abril els restaurants cambrilencs Puerto Madero, Moraima Restaurant i Al Lamborghini realitzaran menús solidaris en favor de la Lliga Contra el Càncer aportant des de 1 a 4 euros per cada menú i el 5% dels tiquets de carta per a l'entitat.
Amb aquesta proposta cada cop són més les iniciatives privades que destinen fons a la Lliga Contra el Càncer. Actualment la Lliga compta amb 122 delegacions, i realitza activitats de suport psico-social, voluntariat hospitalari, prevenció i investigació.

Menús solidaris
La iniciativa parteix d'Emiliano Garavini que regenta els diferents establiments de Cambrils. Així, Puerto Madero, reconegut com a restaurant argentí de l'any per la guia Gourmand destinarà en el menú de migdia 1 euro, en el menú parrillada 3 euros i en el menú "chuletón" 4 euros a més del 5% en carta.
Per la seva banda al restaurant Moraima es destinarà 1 euro del menú fusió, 1,5 eruos del menú Moraima, mínim per a dos persones, i 4 euros del menú "chuletón".
Finalment, pel que fa a la pizzeria Al Lamborghini es destinarà 1 euro del menú migdia i un 5% del que es recapti amb la carta.
Per a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre iniciatives com les del grup Al Lamboghini són un reconeixement a la tasca que desenvolupa l'entitat des de fa 25 anys a la demarcació.
Els estabilments cambrilencs comptaran duran els dies d'aquesta proposta amb unes guardioles de l'entitat on s'aniran dipositant un cop es vagin cobrant els euros per cadascuna de les consumicions que s'hi realitzin.
Entre les accions que realitza la Lliga i a la qual es destinaran els fons recaptats estan les ajudes econòmiques a malalts que es troben en tractament, el lliurament de la primera pròtesi per a les malaltes mastectomitzades als centres hospitalaris de la demarcació, les activitats realitzades pels grups d'ajuda mútua o els programes d'exercici físic per a malalts.

 

 

 

dia mundial del cāncer

Avui es commemora el Dia Mundial del cāncer

DILLUNS 04 DE FEBRER

L'any 2019 es detectaran 4.500 nous casos de càncer a la demarcació de Tarragona el 60% en homes i el 40 % en dones
S'estima que aquest any 2019 es diagnosticaran a la demarcació de Tarragona un total d'uns 4.500 nous casos de càncer dels quals un 60% en homes i un 40% en dones.
Els tipus de càncer més freqüents en els homes seran el de pròstata (540), colorectal (490), pulmó (390) i bufeta urinària (330). En les dones els càncers més freqüents seran el de mama (550), colorectal (280), cos uterí (110) i pulmó (100) (Taula 1).
Des del punt de vista de la tendència de la incidència, en els homes el càncer va augmentar de forma significativa un 2,6% anual fins l'any 2001 i des d'aquest any fins el 2013 s'ha mantingut estable. Cal destacar que alguns càncers no han parat d'augmentar la seva incidència com ara el de fetge, el de pàncreas, el de ronyó i el melanoma de la pell. En canvi, alguns càncers relacionats amb el tabac com el de la cavitat oral i faringe, el de la laringe i el de pulmó, els darrers anys s'han estabilitzat o estan disminuint. El càncer de pulmó que fa anys era el càncer més freqüent en els homes ara és el tercer (Taula 2).
En les dones, la incidència del càncer va augmentar de forma significativa un 1,9% anual fins l'any 2000 i des de llavors està estable. Cal remarcar l'estabilització del càncer de mamaa partir de l'any 2001, observant-se la mateixa tendència en el càncer colorectal en el mateix any i l'augment generalitzat de la incidència dels càncers relacionats amb el tabac (cavitat oral, faringe, laringe, pulmó, pàncreas i ronyó) com a conseqüència de l'augment de la prevalença del tabaquisme entre les dones (Taula 2).
Així com la incidència es refereix als nous casos de càncer que es diagnostiquen al llarg d'un període com un any (per exemple durant tot l'any 2019), la prevalença es refereix al nombre total de persones vives en una data concreta que, en qualsevol moment de la seva vida, han estat diagnosticats de càncer. Així, la prevalença augmenta quan més augmenta la incidència i també quan més augmenta la supervivència.
S'estima que a finals de l'any 2019 hi haurà a la província de Tarragona unes 44.300 persones que en algun moment de la seva vida se'ls ha diagnosticat un càncer. Els tres tipus de càncer que a finals de l'any 2019 seran més prevalents són: el de mama (8.940), el colorectal (6.900) i el de pròstata (6.600) (Taules 4 i 5).

Actes de la Lliga Contra el Càncer
El dilluns, 4 de feber, Dia Mundial del Càncer es realitzarà la Masterclass solidària a Segur de Calafell al Pavelló Jaume Vilamajó de Segur de Calafell es realitarà una Masterclass solidària a partir de les 10.00 hores. Les inscripcions es poden fer fins el 31 de gener al Vilarenc Aqua amb un donatiu de 5 euros. Hi haurà zumba, ball lineal, tonificació, estiraments, sorteig i xocolatada final.
El dilluns, 4 de febrer, a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i al CAP de Ferreries de Tortosa hi haurà de les 9.00 a les 15.00 hores taules informatives en cadascun d'aquests centres amb informació divulgativa i de prevenció de l'entitat.
El dimarts, 5 de feber Conferència sobre diagnòstic i tractament dels tumors digestius a Tortosa. El Grup d'Ajuda Mútua de Tortosa oferirà el pròxim dimarts, 5 de febrer, a les 17.00 hores al Centre Cívic de Ferreries -Plaça Joan Moncús, 1 Tortosa- la conferència Diagnòstic i tractament dels tumors digestius a càrrec del doctor Miquel Berzosa, oncòleg de l'Hospital Verge de la Cinta.
Així mateix, també el dimarts, 5 de febrer, Xerrada sobre aspectes piscològics del càncer a Sant Carles de la Ràpita. El pròxim dimarts, 5 de febrer, a Sant Carles de la Ràpita es realitzarà la conferència "Aspectes psicològics del càncer" per part de Beatriz Rubio, psicooncòloga de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. La xerrada es farà a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó a les 19.00 hores.
Així mateix, de l'11 de febrer al 15 de febrer, ambdós inclosos, els centres d'odontologia integral Saldent a Salou, Mont-roig i la Selva del Camp realitzaran higienes dentals contra el càncer amb un donatiu mínim de 15 euros que es destinaran a la nostra entitat. Per demanar cita es pot trucar al telèfon 977 35 36 37.

 

 

ANTERIOR
 

CERCADOR

ARXIU